MamaMassagea® Kempeleessä

Raskausaika on odottavalle äidille suurten muutosten aikaa, jolloin kehossa ja mielessä tapahtuu niin fyysisesti, psyykkisesti kuin hormonaalisesti muutoksia. 

Vatsan kasvaessa eteenpäin kehon painopiste muuttuu, jolloin lanneselän nikamiin kohdistuva paine kuormittaa välilevyjä alaselässä aiheuttaen kiputiloja ala- ja yläselänalueelle.

MamaMassage® -hierontakonseptissa huomioidaan laaja-alaisesti raskausaika ja synnytykseen liittyvät asiat. Konsepti on Satu Korkeamaan kehittämä ja kaikki Suomen MamaMassage® -osaajat ovat Satun kouluttamia.

MamaMassage® raskausajan hieronta on kevyttä ja lempeätä käsittelyä, jolla on rentouttava ja rauhoittava vaikutus kehon pehmytkudoksiin ja niitä ympäröiviin fascioihin. 

Hieronnassa käytetään hitaita ja rauhallisia venyttäviä liikkeitä. Hieronnassa otetaan aina huomioon asiakkaan toiveet ja erityispiirteet.

Raskaana olevat äidit voivat käydä hieronnassa koko raskausajan. Hieronta-asentoa valittaessa otetaan huomioon missä vaiheessa raskaus on menossa. 

Ensimmäisen kolmanneksen aikana hierontaa voidaan tehdä äidin ollessa vatsamakuulla. Toisesta kolmanneksesta eteenpäin hierontaa tehdään äidin ollessa istumassa tai kylkimakuulla hoitopöydällä.

MamaMassage® -käsittely sisältää aina haastattelun ja tutkimisen, ensimmäisellä kerralla aikaa tähän kuluu vähän enemmän.

Varaa aika tästä

Milloin varata aika Mamamassageen®?

MamaMassageen® on hyvä varata aika eri vaiheissa raskautta ja synnytyksen jälkeen riippuen henkilökohtaisista tarpeista ja olosuhteista:

 1. Raskausaikana:

  • Kun tunnet tarvetta lievitykselle: Jos koet raskauden aikaisia kipuja kuten lantiorenkaan, alaselän tai niska-hartiaseudun kipuja, tai jos kärsit rannekanavaoireista.
  • Rentoutumiseen: Jos haluat yksinkertaisesti rentoutua ja vähentää stressiä raskauden aikana.
 2. Synnytykseen valmistautuminen:

  • Lähellä laskettua aikaa: Erityisesti raskauden loppuvaiheessa, yleensä viikosta 39 eteenpäin, hieronta voi auttaa valmistamaan kehoa synnytykseen. Tällöin keskitytään rentouttamaan kehoa ja mahdollisesti käsittelystä hyötyviä akupunktio pisteitä.
 3. Synnytyksen jälkeen:

  • Palautumisen tueksi: Synnytyksen jälkeen hieronta auttaa palautumaan nopeammin, lievittämään synnytyksestä johtuvia kipuja ja helpottamaan turvotusta.

On tärkeää keskustella hierojan tai terapeutin kanssa sopivasta ajankohdasta ja hierontaistunnon tiheydestä, erityisesti jos sinulla on erityisiä terveydellisiä huomioita tai raskaus on riskialtis.