Hieronnat

Klassiset erikoishieronnat lyhyesti

Kaikki tekemäni hieronnat pohjautuvat klassisen hieronnan perusoppeihin, joiden päälle on lisätty erikoistekniikoita ja ko. hierontaan sopivia menetelmiä.

Vyöhyketerapeuttinen raskaushieronta on turvallinen sekä syvärentouttava hoito odottavalle ja synnyttäneelle äidille. Se on tehokas erikoishoito raskausajan erilaisiin kipuihin ja ongelmiin. Hoitoa voi tehdä koko raskauden ajan. Hoito palauttaa kehoa tehokkaasti myös synnytyksen jälkeen.

Vyöhyketerapeuttinen synnytystä valmisteleva hoito rentouttaa ja valmistaa kehoa synnytykseen. Hoidossa stimuloidaan vyöhyketerapeuttisia hoitopisteitä, jotka auttavat kehoa synnytyksen käynnistymisessä. Hoitoa tehdään vasta kun 39 raskausviikkoa on täynnä.

Vyöhyketerapeuttiseen rentoutushierontaan voit tulla rentoutumaan, lievittämään stressiä ja päänsärkyä sekä hakemaan apua aineenvaihdunnan tehostamiseen, hormonaalisiin ongelmiin tai uupumuksen helpottamiseen.

MamaMassage® hieronta on kevyttä ja lempeätä käsittelyä, jolla on rentouttava ja rauhoittava vaikutus kehon pehmytkudoksiin ja niitä ympäröiviin fascioihin. Hieronnassa käytetään hitaita ja rauhallisia venyttäviä liikkeitä. MamaMassage® on tarkoitettu raskaana oleville äideille.

Klassinen hieronta

Klassinen hieronta on perinteinen, kaikenikäisille soveltuva pehmytkudoksien hoitomuoto. Sitä käytetään esimerkiksi yleiseen rentoutumiseen, kivun lievittämiseen ja lihasten huoltamiseen. Hieronta antaa hyvän olon, vähentää stressiä ja ennaltaehkäisee erilaisia vaivoja. Klassinen hieronta myös palauttaa tehokkaasti urheilusuorituksesta ja intensiivisestä harjoittelujaksosta

Klassisella hieronnalla hoidetaan lihasjännityksiä ja lihaksistossa olevia kiputiloja manuaalisen käsittelyn eri tekniikoilla. Kudosten mekaaninen käsittely tehostaa heikentynyttä laskimoverenkiertoa, sillä hieronta suuntautuu kohti sydäntä ja näin ollen veri virtaa laskimoissa paremmin ja kudosten turvotus vähenee. Samalla kudosten aineenvaihdunta ja nestekierto tehostuu.

Klassisen hieronnan vaikutukset

  • poistaa kehon kiputiloja
  • lisää lymfakiertoa
  • vähentää turvotusta
  • parantaa nivelten liikkuvuutta
  • rauhoittaa keskushermostoa
  • vilkastuttaa verenkiertoa
  • avaa pieniä verisuonia
  • rikkoo arpikudosta
  • lisää lihasten joustavuuttaKlassinen vyöhyketerapeuttinen hieronta

Vyöhyketerapeuttiseen hierontaan voit tulla rentoutumaan, lievittämään stressiä ja päänsärkyä sekä hakemaan apua aineenvaihdunnan tehostamiseen, hormonaalisiin ongelmiin tai uupumuksen helpottamiseen.

Monet raskaana olevat ovat löytäneet vyöhyketerapiasta rentouttavan hoitomuodon, joka lievittää raskausajan vaivoja. Lähellä laskettua aikaa vyöhyketerapeuttisella hoidolla voidaan saada edistettyä synnytyksen käynnistymistä.

Vyöhyketerapeuttinen raskaushieronta on turvallinen sekä syvärentouttava hoito odottavalle ja synnyttäneelle äidille. Se on tehokas erikoishoito raskausajan erilaisiin kipuihin ja ongelmiin. Hoitoa voi tehdä koko raskauden ajan. Hoito palauttaa kehoa tehokkaasti myös synnytyksen jälkeen.

Vyöhyketerapeuttinen synnytystä käynnistelevä hoito rentouttaa ja valmistaa kehoa synnytykseen. Hoidossa stimuloidaan vyöhyketerapeuttisia hoitopisteitä, jotka auttavat kehoa synnytyksen käynnistymisessä. Hoitoa tehdään vasta kun 39 raskausviikkoa on täynnä.

Vyöhyketerapeuttinen imukuppihieronta tehdään erikokoisilla imukupeilla, jotka muodostavat alipaineimun pehmytkudokseen eli päinvastaiseen suuntaan kuin klassisessa hieronnassa. Se soveltuu lihasjännityksiin, rentoutukseen, lymfanestekierron aktivoimiseen, kosmeettisen selluliitin hoitoon ja kuona-aineiden poistoon.

Vyöhyketerapia on ikivanha hoitomuoto, jota jo egyptiläisten, intiaanien sekä kiinalaisten tiedetään käyttäneen tuhansia vuosia sitten. Vyöhyketerapian avulla voidaan hoitaa ja vahvistaa kehoa heijastejärjestelmän kautta. Hoito avaa kehon jännityksiä ja tukoksia, jotka voivat olla erilaisten sairauksien ja toimintahäiriöiden syynä.

Vyöhyketerapiassa ihminen nähdään ajattelun, tunteiden ja kehon kokonaisuutena. Mikä tahansa näistä kolmesta voi sairastuttaa, mutta toisaalta myös parantaa ihmisen. Hoito on rentouttavaa ja hellävaraista ja se sopii kaikenikäisille. Hoito on rentouttavaa ja miellyttävää.

Koko kehoa rentoutetaan vyöhykeratahieronnalla sekä kehon kipupisteitä ja heijaste-alueita kevyesti hoitamalla, kehon lukot avataan ja helpotetaan kehon jännitys- ja kiputiloja. Jo kymmenet tuhannet Suomalaiset ovat yli 30 vuoden ajan saaneet avun tästä hoidosta usein silloinkin, kun mikään muu ei ole auttanut.

Vyöhyketerapialla on saavutettu hyviä hoitotuloksia monenlaisiin vaivoihin esim. krooniset ja akuutit kipu- sekä särkytilat, stressi, unettomuus, krooninen väsymys, hormonaaliset ja aineenvaihdunnan häiriöt, korvatulehdukset, flunssakierteet, allergiat, astma, ihottumat, niska-hartia ja selkävaivat, päänsärky ja migreeni, vatsavaivat, lapsettomuus, raskausajan pahoinvointi- ja kivut, fibromyalgia ja PMS-oireet.


MamaMassage® – hieronta

Raskausaika on odottavalle äidille suurten muutosten aikaa, jolloin kehossa ja mielessä tapahtuu niin fyysisesti, psyykkisesti kuin hormonaalisesti muutoksia. Vatsan kasvaessa eteenpäin kehon painopiste muuttuu, jolloin lanneselän nikamiin kohdistuva paine kuormittaa välilevyjä alaselässä aiheuttaen kiputiloja ala- ja yläselänalueelle.

MamaMassage® -hierontakonseptissa huomioidaan laaja-alaisesti raskausaika ja synnytykseen liittyvät asiat. Konsepti on Satu Korkeamaan kehittämä ja kaikki Suomen MamaMassage® -osaajat ovat Satun kouluttamia.

MamaMassage® raskausajan hieronta on kevyttä ja lempeätä käsittelyä, jolla on rentouttava ja rauhoittava vaikutus kehon pehmytkudoksiin ja niitä ympäröiviin fascioihin. Hieronnassa käytetään hitaita ja rauhallisia venyttäviä liikkeitä. Hieronnassa otetaan aina huomioon asiakkaan toiveet ja erityispiirteet.

Raskaana olevat äidit voivat käydä hieronnassa koko raskausajan. Hieronta-asentoa valittaessa otetaan huomioon missä vaiheessa raskaus on menossa. Ensimmäisen kolmanneksen aikana hierontaa voidaan tehdä äidin ollessa vatsamakuulla. Toisesta kolmanneksesta eteenpäin hierontaa tehdään äidin ollessa istumassa tai kylkimakuulla hoitopöydällä.

MamaMassage® -käsittely sisältää aina haastattelun ja tutkimisen, ensimmäisellä kerralla aikaa tähän kuluu aikaa vähän enemmän.© 2023 Kaikki oikeudet pidätetään
Luotu Webnodella
Luo kotisivut ilmaiseksi!